Google Adsense kifizetés - hogyan?

Nos eljött az idő, hogy pontosat tudjak írni annak a mikéntjéről, hogy hogyan lehet szert tenni a Google Adsense által gyűjtött pénzre.
Rengeteget néztem utána neten, és ez egy elégé fontos ámde elhanyagolt téma. Egyetlen helyen találtam rá választ, de ott is HIBÁSAT!
Összejártam jópár bankot, mire meglett a megoldás... (télleg azért a 100ezerért kevesebbet kell dolgozni, hogy összegyűjtsd minthogy kézhez kapd :D)

3 bevett módszer van.
Mindegyik alapfeltétele, hogy legyen bankszámlád. Készpénzről szó sem lehet sajna sehol :S
1. módszer: ha nem mehet a számlád minuszba (nem ad hitelt), akkor "beszedésre" átveszik a csekket, és amikor ők megkapják a pénzt, átváltják forintra, és ráteszik a számládra.(pl OTP)
2. módszer. Szintén hitel nélküli számla esetén: átveszik a csekket, ráteszik a számládra ZÁROLVA az összeget, és egy meghatározott idő mulva beengedélyezik, hogy hozzáférhess. (pl 45 nap a K&Hban)
3. módszer: nagyon ritka, és nem szeretik, és csak hitellel rendelkező számla esetén: ráteszik egy az egyben az összeget, és ha még sincs fedezet a csekken akkor levonják róla amikor kiderül.


Hogy miért ilyen macerás ez az egész?
Mert a Google magáncsekket küld mindenkinek, és a bankoknak ez rizikó, ugyanis nem tudhatják, hogy a csekken van e fedezet. (elvégre a google bármikor csődbe mehet.. :D)
Miért kell átlag 45 napot várni a pénzre?
Mert mire leellenmőrzik a csekk valódiságát, ideér fizikailag a pénz, illetve átváltják forintra, és ráteszik a számládra, az sajna ennyi idő..
Milyen plusz költségek vannak?
Minden banknál és módszernél más és más. Az 1. esetben az OTPben ez olyan 1200Ft a beszedési díj.
2. esetben a K&Hnál kb 5000Ft a kezelési költség, átváltási díj, plusz lekötési díj. viszont ott a lekötés ideje alatt is kamatozik! (pár Ft-t...)
3. Esetben sajnos nem tudom, ha valaki utána jár elküldhetné tapasztalatát..
Hogyan küldik ki a csekket?
Konkrét páldát irnék, hogy a leg érthetőbb legyen:
Most szeptember 30.áig kigyűlik a legalább 100 dollárod. (mindig hónap végén ellenőrzik!)
Október 15. éig módosíthatod a postázási címedet, és a kézbesítés módját (expressz, vagy normál postai).
Október végén elküldik, és a kézbesítés módjától függően megkapod egy levélben, a csekket.
Felső korlát nincs keresetben, csupán a 100 dolláros alsó.
Mi a különbség az Expressz, és a normál Postai kézbesítés között?
Expressz: 1-2 napon belül házhoz (kézbe) viszik DHL-el. Díja 21 dollár (a cikk írásakor) , amit a keresetből vonnak le. Tehát a futárnak nem kell adni semmit.
Postai: ingyenes, bár kb 2 hét mire megkapod, és a megszokott postásodtól kapod.


Google Adsensehez kis segítség: http://netenpenzt.tvn.hu/main.php
Megéri belevágni ha van weblapod ;)
Napi 50 látogatótól már lehet vele keresni (no nem sokat, de kezdéshez nem rossz. utána ha látod, hogy tényleg keresel vele, akkor elgondolkodhatsz további weblapok készítésén ;) )
Csalás ennél a pénzkeresési módnál is szigorúan tilos! A szabályzatot mindenképp végig kell olvasni!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Leírom én is a tapasztalataimat. Először mikor megkaptam bejártam pár bankot, kézpénzt tényleg sehol nem adnak, hülyék lennének. OTP-ben váltottam be, folyószámlámra rátették az összeget, úgy ahogy van kezelési költség nélkül. Első alkalommal még kitoltettek velem egy büntetőjogi nyilatkozatot, hogy, ha fedezetlen a csekk akkor irgum burgum és jól vissza kell adni a pénzt. Azóta 5-6-ot váltottam be, semmi kecmec meg nyilatkozat, simán ráírják a számlára. Megkérdeztem, hogy működik, OTP-nél az ügyintéző felelősége eldönteni, hogy "megveszi" -e a csekket. Azért adják nekem oda simán a lét, mert a city bank-ot megbízhatónak tartják, és nem volt még gond a csekkjeikkel. Legalábbis ezt mondták.

Névtelen írta...

HAli!
Kérdezni szeretnék!
Csinálgatok egy oldalt és napi átl.30 000-es látogatottsága és 50-60 000-es oldal letöltése van.Körülbelül mennyit kereshetnék adsense hirdetéssel? :/Mert most más jellegű hirdetések vannak fent, de ezek nem fizetnek valami jól..:( és fontolgatom hogy váltanék.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.
:)